INTIMITET - KÄRLEK - OMSORG - SORG -

Under pandemin arbetade jag på ett äldreboende och konst har varit mitt sätt att hantera den erfarenheten. Det verkar naivt, men det var först då som jag insåg hur mina "kneg" inom omsorgen påverkade mig djupt, även som manusförfattare, skådis och regissör.


Jag vill arbeta vidare med intimitet, sorg, utmattning och lyfta frågan om kärlek kan vara en praktisk kunskap i mötet med en annan människa?


Det som intresserar mig är intresserad av djupt personliga erfarenheter av arbete inom vård/omsorg, men genom det personliga synliggörs konturen av ett större sammanhang, -strukturen kring omsorgsarbete behöver förändras. / Karin Blixt
TILL LINNEA

med Karin Blixt

Till Linnéa är ett brev till en förlorad vän. Den handlar om sorgens fysik. Tillsammans med publiken görs en enkel övning som visar hur gravitationen inte bara drar oss ned, men också håller oss uppe.
Text och framförande: Karin Blixt

Musik: Björn Knutsson

Längd: 25 min

Utvecklad på Teater Trixter 2020.

Premiär: Göteborgs internationella vetenskapsfestival 2021Läs mer


MELLAN_RUM

med Karin Blixt

Karin 19 år, går till en spådam för att fåreda på om hon kan bli skådespelare. Det kan hon säger spådamen - och om det misslyckas passar hon bra i vårdsektorn.


Ett performance och pilotprojekt, skapat inom Com.Fusion, Förvaltningen för kulturutveckling, Västra Götaland.


Framförd av: Karin Blixt

Musik: Björn Knutsson

Rörelse: Minna Elif Wendin

Öga: Tina Lenne

Reflektioner/medskapare: Kulturarbetare i omsorgen och omsorgsarbetare i kulturen

Avslutande text, premiären: Lars Andersson

Foto: Jarle Hammer

Längd: 15 min


Mellan_Rum om är baserad på en kör av personliga erfarenheter från omsorgen och precis som inom omsorgen blandas ömhet, komik, allvar och kärlek.


Mellan_Rum lägger en grund för vidare samtal om konsten/kneget. Om omsorg och om hur vi ser på arbete.

På premiären på Litteraturhuset visades den tillsammans med samtal med Silvana Vretoska. Skyddsombudet från Göteborg som startade Hemtjänstupproret.

Vi samlar berättelser, erfarenhet och minnen från omsorgen. Bildar de enskilda upplevelserna en större berättelse? Vad säger det om hur vi värderar omsorg och de som jobbar med det?

I anslutning till uppsättningen Ängel delar vi upplevelser från omsorgen och pandemin. I text och bild.