DET STARTAR MED EN POD

Spännande gäster i en egen ljudvärld är vår grundidé. Vi är intresserade av hur vi skapar story av vår samtid, av andlighet och skvaller, samhälle och själ: Slask, teater, nakensnäckors parningsriter, dramaturgi, konst, sex, undergång, rus, återfödelse, litteratur, medvetande och omedvetande, samtidsfenomen som virus och politik, anatomi, kärlek, bakterier, återfödelse, religion, mode, magi och vår plats på den här planeten, är några av de ämnen vi tänker bolla med varandra och med våra kommande gäster.


Är det något du vill att vi tar upp? Hör av dig!


stollarbollar@bahnhof.seFölj oss på Insta:

Senaste avsnittet av Stollar Bollar:

Stollar Bollar har bjudit in Anders Teglund, kompositör, författare och en av drivkrafterna bakom förlaget TEG Publishing. Vi pratar om boken Cykelbudet om Anders tid som Foodorabud. Cykelbuden dominerar stadsbilden under pandemin men är samtidigt osynliga. Varför öppnar så många annars dörren i bara kalsongerna? De är övervakade av företaget med hjälp av appar och forum, som i en snabbmats-diktatur. Och hur ska vi som jobbar med konst förhålla oss till våra kneg?

KÄRNAN ÄR BERÄTTELSER

Stollar Bollar startades 2021. Vi har en stark dragning åt att korsbefrukta konst med vetenskap, anatomi och medvetande. Vi vill utvidga vårt arbete, göra det mindre trögflytande, undersöka dialog och monolog i andra format. För det vi vill göra krävs ingen fast fysisk scen, vår bas utgörs av en plattform online med regenbundna nedslag i olika rum som bär på olika historier och erfarenhet. Det som binder våra plattformar samman är en medvetenhet om att storytelling har blivit en aspekt av våra medvetna liv, vår kultur och vårt samhälle. 


Ett begrepp som företag använder för att skapa en dramaturgi för produkter, ett begrepp som gör att vi kan begripa begreppet "fake news", en medvetenhet om att vi skapar berättelser om oss själva inom psykologin. En medvetenhet om detta ständiga formande av våra egon, vår identiet och vår känsla av mening är något vi vill adressera.

Kärnan i Stollar Bollar är Björn, Petra och Karin, men vi samarbetar alltid med andra, personer och organisationer i projekt som leder till podcasts, scenkonst, föreläsningar, samtal och manus-retreats...