RÖSTER OM INGEBORGS MANIFEST

MIKAELA BLOMQVIST: ..."Allt skapande förutsätter något mått av storhetsvansinne: en tro på att det man håller på med, att just det man själv gör också kan bli till något meningsfullt för andra. "Ingeborgs manifest" visar tänkvärt och underhållande att Bergmans krångliga person inte förtar något av hans styrka. Detsamma gäller förstås för Ingeborg själv. Konst handlar i slutändan inte om vem man är, utan om vad man gör.

Journalisten KAI MARTIN: "... en kraftfull, vig och omtumlande monolog"..."Laddningen är rummet är total. Gilda Stillbäck har från start publiken i sin hand..."Ingeborg är hela spannet från tillitsfull och förskräcklig, ödmjukt kärleksfull och uppfodrande till fåfängt krävande och extremt självupptagen. Så blir en diabolisk kreatör och geni bättre som kvinna än som man…?  Med ”Ingeborgs manifest” gör Petra Revenue storstilad sorti från sitt Teater Trixter, den teater hon själv var med om att starta för 30 år sedan.

KULTURBLOGGEN: "Firma Revenue & Stillbäck har med bravur dissekerat geniet, hens våndor och karisma"... "Experimentet att ge Ingmar Bergman kvinnlig kropp fungerar förträffligt. Efter trettio år på Teater Trixter slutar konstnärlige ledaren på grund av tidsbrist. Hon slutar med flaggan i topp." 

PETER STENSON på DANSKONST.COM: "Stillbäck, som är en förvandlingskonstnär, skiftar i stämning och temperament på en nanosekund. Hon kan blixtsnabbt gå till attack, jovialt domptera publiken, samt förvandlas till ett veritabelt monster i närkamp med de så välbekanta ”dämonerna”. 

INGEBORGS MANIFEST PÅ TURNE


Ingmar Bergmans ord i kvinnlig skepnad.

Ingeborg är en demonisk regissör som aldrig tvivlar på sin egen begåvning.

Nu har hon samlat sina arbetskamrater för att berätta om nästa uppsättning,

en historia om tung manlighet i ett rum med röda tapeter. Dämonerna trilskas dock, Ingeborg hör ekon av tidigare kritiker, magen krånglar, skattemyndigheten jagar henne och det surrar i lokalen. Minnena av ett otal ruskiga kärleksaffärer förföljer henne även om hon egentligen inte alls är intresserad av någonting annat än verket.

Vi avslutade den årliga Bergmanveckan 2021 på Fårö och nu ska Gilda snart spela Ingeborgs Manifest på turne.
Petra Revenue är med när Ingeborgs Manifest spelar på Göteborgs stadsbibliotek med FRI ENTRE...den 10 mars.

Skriv upp det!

PETRA REVENUE

REGI OCH MANUS

GILDA STILLBÄCK

REGI, DANS/SKÅDESPELARE

BJÖRN KNUTSSON

MUSIK